В обороні на Росію чекають великі проблеми: британська розвідка назвала причину

Зараз останні резерви "ВДВ" заводять до Бахмуту замість вагнерівців, позбавляючи армію РФ оперативної гнучкості

Російське військове командування ухвалило рішення перекинути сили ВДВ в окуповані частини Бахмута, щоб утримати раніше захоплені позиції найманцями ПВК "Вагнера". Від цього російська оборона може стати менш гнучкою. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики британської розвідки.

"ВДВ сильно деградувала в порівнянні зі своїм "елітним" статусом до вторгнення. Проте російські командири, ймовірно, намагалися зберегти деякі з цих все ще відносно боєздатних підрозділів в якості вільного резерву", - йдеться в повідомленні.

Зараз Росія перекидає на Бахмутський напрямок частини 76-ї і 106-ї дивізій і двох додаткових окремих бригад "ВДВ". Вони повинні утримувати місто після відходу найманців "Групи Вагнера".

Британська розвідка зазначає, що задіявши в такій ролі десантників, російське командування зробить всю армію менш гнучкою у реагуванні на оперативні виклики.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив, що станом на 2 червня вивів 99% своїх найманців із Бахмута. При цьому він уточнив, що Міноборони РФ залишило "сюрприз" на шляху відходу вагнерівців – заряди так званих "Змій Гориничів" та протитанкові міни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - оточення голови Чечні Рамзана Кадирова виступило з різкою критикою на адресу ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Від Пригожина та військового керівника його ПВК Дмитра Уткіна прилетіла "відповідь". Про що говорить публічна гризня між "вагнерівцями" та "кадировцями"? До чого це все може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.