В ISW розповіли про плани окупантів щодо повного захоплення Бахмута

В Інституті заявили, що окупанти мають намір захопити місто до початку контрнаступу ЗСУ

Кремль ставить завдання завершити захоплення Бахмута до початку українського контрнаступу, якщо це можливо. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики зазначили, що бойовики "Вагнера" продовжують зазнавати великих втрат, але в надії захопити місто для підтримки настання міноборони РФ задіяло з'єднання ВДВ, щоб дозволити "Вагнеру" повністю зосередитися на міських боях.

"Фінансист і ватажок "Вагнера" Євген Пригожин передав північний та південно-західний фланги міноборони РФ і підтвердив, що з'єднання ВДВ таким чином підтримують головні зусилля "Вагнера" у Бахмуті", - йдеться у зведенні.

Експерти додали, що підтримка ВДВ у цьому районі, ймовірно, дозволить "вагнерівцям" досягти більшого успіху в місті і може переконати українські сили відступити. "Підрозділи ВДВ під Бахмутом, ймовірно, більш віддалені від прямих, дуже виснажливих міських боїв, ніж частини "Вагнера", і, таким чином, вийдуть з боїв за Бахмут у значно кращій формі, ніж найманці ПВК", - зазначили аналітики.

В ISW підкреслили, що заява про спільну роботу "Вагнера" і російських ВДВ навколо Бахмута передбачає, що військове керівництво прагне співпрацювати з Пригожиним, незважаючи на тертя, що раніше зростало, щоб прискорити захоплення Бахмута. "Про явне бажання міноборони РФ зменшити тертя з "Вагнером" через Бахмут також свідчить очевидне повторне призначення колишнього командувача ВДВ і пов'язаного з "Вагнером" генерал-полковника Михайла Теплинського на невказану, але "велику" роль в Україні", - пояснили ситуацію в Інституті.

Фахівці додали, що російське військове керівництво видало найманцям у Бахмуті танки Т-90, що свідчить про намір прискорити захоплення Бахмутом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як довго Путін ще зможе продовжувати війну – на що вистачить грошей у бюджеті.