В ISW оцінили перспективи, що ЗСУ зможуть досягти оперативних успіхів на півдні до кінця року

Оборонні позиції росіян створюють серйозні проблеми для українських сил

Збройні сили України під час контрнаступних дій на півдні країни успішно виснажують ворожу армію та можуть досягти оперативних успіхів до кінця цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики зазначають, що наступна серія оборонних позицій росіян може виявитися слабшою, менш замінованою та менш укомплектованою, ніж ті, які вже прорвали українські захисники.

"Однак російська оборона не є однорідною по всьому фронту на півдні України, і оцінки сили наступних російських оборонних позицій можуть бути екстраполяцією, що ґрунтується на обмеженій інформації з невеликих ділянок фронту", - додали експерти ISW у своєму звіті.

На їхню думку, ВСУ домагаються тактичних успіхів і успішно виснажують оборонну окупаційну армію, і аналітики продовжують оцінювати, що контрнаступ ВСУ "може призвести до оперативних успіхів у 2023 році, але наступні серії російських оборонних позицій, як і раніше, створюють серйозні проблеми для українських сил, і на окремих ділянках може бути міцно утримано".

Варто зазначити, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що українські захисники мають успіхи на Мелітопольському напрямі, проте про них поки що не говорять у публічному просторі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в розвідувальному управлінню Пентагону вважають, що недавні успіхи української армії дозволяють передбачити "реалістичну можливість" прориву решти ліній оборони російських військ до кінця 2023 року. При цьому в американській розвідці наголошують, виконати це завдання буде вкрай складно.