В ISW назвали область, де росіяни вже пішли в анонсований раніше наступ

Експерти ISW вважають, що росіяни в Луганській області розпочали наступ

Росіяни великими силами почали штурмувати позиції українських захисників вздовж лінії Сватово-Кременна на заході Луганської області. За останні кілька днів темпи боїв суттєво зросли. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що геолокаційні кадри боїв підтверджують рух окупантів на північний захід від Сватового. Військове командування РФ повністю залучило частини кількох дивізій у наступальні дії цьому ділянці лінії фронту.

"Підрозділи полків 144 та 3 мотострілецької дивізії (20 загальновійськова армія, ЗВО) та полк 90 танкової дивізії (ЦВО), підтримані частинами 76 Повітряно-десантної дивізії та невизначеними підрозділами Південного військового округу ведуть наступальні операції вздовж йдеться у звіті.

В ISW інформують, що відповідні факти вказують на те, що російський наступ почався, водночас, українські сили не дають ворогові здобути значні успіхи.

Фахівці пояснюють, що окупанти на Луганщині намагаються перехопити ініціативу. Це може призвести до їхньої кінцевої кульмінації на лінії Сватово-Кременна без досягнення цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей.

"Ця кульмінація дасть для українських сил вікно можливостей, які можна буде використати у власному контрнаступі", - додали в Інституті вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Путіну не вдасться повторити хід СРСР з Африкою – як треба діяти Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лютий – місяць важливих для України самітів. Чи можуть бути прийняті кардинальні рішення, що дозволяють швидше зупинити російську агресію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.