В Генштабі порадували інформацією з Харківщини. На що напоровся ворог

Сили оборони завдали по російським загарбникам на Харківщині вогневе ураження. Як повідомляють в Генштабі ЗСУ, військові потіснили ворога і проводять зачистку на північних околицях Вовчанська

Станом на 17 годину на Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 12.

"Наші підрозділи завдали вогневого ураження по противнику, потіснили його та проводять заходи зачистки на північній околиці населеного пункту Вовчанськ",
- заявили в Генштабі.

Там також повідомили, що розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

При цьому відомо, що загальні втрати окупантів становлять 106 осіб, 25 одиниць озброєння та військової техніки.

Разом з тим, як повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко в ефірі Freedom, насправді окупанти змогли зайти тільки в села, які знаходяться за 200 метрів від кордону з РФ. Мова йде про села Стрілеча та Пильна. За його інформацією, в цих селах відсутні жителі, також там не було військових та оборонних споруд, бо їх там просто нереально було звести. Час-від-часу ці села відвідували патрулі. Цією ситуацією скористалися вороги і зайшли в ці населені пункти.

При цьому, каже Коваленко, окупанти планували протягом доби захопити Вовчанськ а Липці, але там напоролися на лінію оборони військових і шалений спротив. Саме тому, підкреслив експерт, ворожа армія і не може розвинути свій "успіх".

Оскільки ворог не може захопити Вовчанськ і Липці, він почав тероризувати мирне населення і обстрілювати мирні села зі всього, в тому числі застосовуючи тактичну авіацію та КАБи.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що всі, буцімто, успіхи росіян в Харківські області – це на 90% ворожа ІПСО. Експерти стверджують, що її ціль – посіяти паніку серед українців та змусити їх вірити в те, що Росія, буцімто, непереможна. Саме тому експерти порадили українцям вибиратися із "вмиральної ями" і не бути жертвами ворожої пропаганди.