В Авдіївці окупанти закріплюються у будинках. Вибити їх звідти буде важко

В Авдіївці окупанти, на відміну від ЗСУ, не відчувають «снарядного голоду», вони можуть стріляти навіть не прицільно, розповів співзасновник проекту DeepState Роман Погорілий, пишуть «Коментарі»

Російські загарбники "поливають" українських військових в Авдіївці вогнем, адже вони не мають проблем зі снарядами, вони можуть стріляти навіть не прицільно, розповідає Роман Погорілий.

При цьому, як каже військовий аналітик, у ЗСУ спостерігається "снарядний голод".

"Звичайно, основні потреби ЗСУ у снарядах покривають західні партнери, а ми бачимо, яка зараз ситуація, адже обіцяного мільйона снарядів Україна не отримала. Наразі йдеться вже про 600 тисяч снарядів і то ми їх ще не бачимо на фронті", - каже Роман.
Погорілий.

За його словами, ситуація біля Авдіївки динамічна і неможливо точно сказати, де і хто закріпився. При цьому противник намагається "окопатися", щоб його неможливо було вибити із зайнятих позицій. Більше того, додає Погорілий, росіяни намагаються зайняти будинки у місті.

"Окупанти діють послідовно і закріплюються в будинках дрібними групами, навіть по одній людині можуть накопичувати в будинках. Таким чином, основною небезпекою є саме це, адже потім вибивати ворога з будівель буде важко", - резюмував Роман Погорілий.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за інформацією ветерана АТО Євгена Дикого, є ризик виходу ЗСУ з Авдіївки . З його слів, військові відчувають "страшний снарядний голод".

Також "Коментарі" писали, що 31 січня глава Кремля анонсував новий масштабний наступ на Україну. За словами Путіна, РФ збирається "демілітаризувати" Україну на таку відстань, щоб до Росії не долітали ракети та дрони. У цьому контексті він згадав про знищення ЗС РФ Авдіївки. Крім того, "Коментарі" повідомляли, що головним пріоритетом для російських загарбників продовжує залишатися місто Авдіївка на Донеччині. Так окупанти наступають із трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня та півночі, а також ведуть бої на підступах до східного кварталу, повідомили у британській розвідці.