В анексованому Криму відреагували на інформацію про таємні переговори між Україною та РФ

У Криму вважають, що неприйнятно обговорювати статус «нових регіонів»

Повідомлення західних ЗМІ про таємні переговори щодо України, які нібито йдуть нині, — це не більше, ніж провокація, заявив так званий голова Кримської міжнаціональної місії Заур Смирнов.

На його думку, метою такої провокації нібито є відвернення уваги.

"Повідомлення в західних ЗМІ про таємні переговори, які нібито мають місце, ніщо інше, як брехня і провокація, спрямовані на те, щоб відволікти від наступу російську армію", — заявив Смирнов.

За його словами, неприйнятно обговорювати статус так званих "нових регіонів". Він самовпевнено заявив, що предметом переговорів може бути лише те, що залишилося від України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що на зміну рішучості щодо того, що війна закінчиться лише тоді, коли армія РФ залишить територію України, приходить неохоче визнання того, що найкращим варіантом є "врегулювання шляхом переговорів, яке залишить більшу частину країни недоторканою" . Але Києву не вистачає підтримки навіть задля досягнення цієї мети.

За інформацією західних ЗМІ, навіть деякі західні столиці, які наполягали на необхідності військової перемоги над Росією, переосмислюють свої цілі. Деякі представники Офісу президента також у приватних розмовах нарікають на те, що їм не вистачає особового складу, вогневої могутності та західної підтримки, щоб повернути всю територію, яку захопила Росія. Тому за зачиненими дверима ведуться розмови про угоду, згідно з якою РФ збереже контроль над захопленими територіями. Тобто Москва зберігає де-факто контроль над приблизно п'ятою частиною України, яку вона окупувала, хоча суверенітет Росії над ними не визнається .