Головна Новини Суспільство Війна з Росією В акваторії Дніпро-Бугського лиману ЗСУ знищили ворожу техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

В акваторії Дніпро-Бугського лиману ЗСУ знищили ворожу техніку

На півдні України ЗСУ знищили ворожу техніку та живу силу противника

2 червня 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

Українські військові продовжують відбивати атаки ворога та йти в контрнаступ на півдні. Зокрема, ЗСУ вдалося знищити чимало ворожої техніки протягом 1 червня. Про це повідомляється на сторінці Оперативного командування "Південь".

В акваторії Дніпро-Бугського лиману ЗСУ знищили ворожу техніку

Фото ілюстративне / Pixabay

Ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил ліквідували 21 окупанта, знищили одну зенітну та одну самохідну артилерійську установки, чотири танки Т-72, чотири одиниці броньованої та три автомобільної техніки, три БПЛА.

Артилеристи розбили та знищили боєприпаси окупантів в трьох польових пунктах, які росіяни обладнали на окупованій території. Українські військові розвідники виявили два швидкісних десантних катери, сховані поміж очеретів в акваторії Дніпро-Бузького лиману.

Катери призначалися для груп окупантів, що мали проводити диверсійно-розвідувальні дії. Ворожі катери знищила українська артилерія.

Захисники повідомляють, що окупанти відбуксували підбиті "Раптори" від острова Зміїний до Севастополя для ремонту. В Чорному морі наразі залишаються три російські кораблі з яких можуть запускати ракети, десантних кораблів не помічено.

Окупанти атакували позиції ЗСУ на півдні гелікоптерами Мі-8 та гатили протягом доби ствольною артилерією типу "Піон" та реактивною системою залпового вогню "Ураган" по Миколаєву. В місті є загиблий, троє поранені.

Як писав портал "Коментарі", Німеччина обіцяє надати українцям сучасні системи протиповітряної оборони. Канцлер Олаф Шольц 1 червня повідомив, що Німеччина й раніше надавала українцям озброєння, а тепер відправить сучасні системи ППО IRIS-T SLM для захисту українського неба від російських ракет та винищувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини