Ув’язнених відправлять на фронт. В Верховній Раді розпочали процес обговорення

У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розпочали процес обговорення можливості мобілізації частини ув'язнених і людей із судимістю. Про це в коментарі Liga.net повідомив нардеп Юрій Здебський

Як розповів народний депутат, це питання як обговорювали та і на даний момент обговорюють в оборонному комітеті. Політик припустив, що зрештою "якесь рішення" буде прийнято. За його словами, насправді є окремі статті, з якими людей можна залучати до війська і бойових дій на фронті.

Окрім того, народні депутати ще обговорюють чи варто звільняти від покарання тих, хто вирішить піти воювати.

Як підкреслив народний депутат, це є складним питанням, адже треба розуміти, "хто за що сидить". Тільки після цього, додав Здебський, можна приймати рішення, чи звільняти людину від покарання, чи ні.

При цьому політик заявив, що Верховна Рада і далі буде продовжувати обговорення питання мобілізації ув’язнених, адже на фронті дуже потрібні люди. Здебський додавав, що наступного тижня народні депутати планують розглянути відповідний законопроєкт та детально обговорити всю нюанси мобілізації ув’язнених.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні необхідно змінити закон про мобілізацію, дозволивши призивати до лав армії засуджених. У першу чергу необхідно мобілізувати людей, які були засуджені за корупційні злочини та порушення правил дорожнього руху, заявив міністр юстиції України Денис Малюська. За його словами, у в’язницях перебуває чимало людей, які не становлять реальної небезпеки для суспільства чи армії, а тому можуть бути мобілізовані. Наприклад, за його словами, мова йде про корупціонерів.

Разом з тим, відомо, що мобілізацію ув’язнених не підтримувало колишнє керівництво Збройних сил України. Натомість омбудсмен Дмитро Лубінець підкреслював, що отримує багато запитів від ув’язнених, які хочуть послужити своїй країні та піти воювати на фронт.