Усі військовозобов'язані, які не оновили дані, у розшуку поліції: що говорять у ТЦК

Ті військовозобов'язані, які не оновили свої військово-облікові дані, автоматично стали порушниками військового обліку та їм загрожує адміністративна відповідальність

Досить багато дискусій було щодо того, яку відповідальність зазнають ті громадяни, які не оновили дані у строк, відведений законодавством. Сьогодні ж у ЗМІ активно почали розповсюджувати новину про те, що військовозобов'язані українці, які не оновили своїх військово-облікових даних або не мають військово-облікових документів, є порушниками військового обліку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Західному кур'єру" зробив тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП Андрій Мороз.

Представник обласного ТЦК та СП зазначив, що всі порушники перебувають у розшуку поліції. Він розповів, що залишаються ті військовозобов'язані, які не оновили своїх військово-облікових даних. Тому, за його словами, вони автоматично стали порушниками військового обліку та їм загрожує адміністративна відповідальність.

"Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники щодня їх виявляють під час заходів щодо оповіщення та передають поліції", – пояснив Мороз.

Він стверджує, що порушниками військового обліку є також військовозобов'язані, які мають військово-облікових документів.

"Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка – також порушники. Таких людей багато. Усі вони перебувають у розшуку та щодня виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх залучають до адмінвідповідальності", - розповів Мороз.

За його словами, потім у ТЦК актуалізують усі дані людини, і якщо вона підлягає заклику та мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію.

Андрій Мороз уточнив, якщо стан здоров'я людини дозволяє йому проходити військову службу, і вона не має права на відстрочку, то для неї одразу визначається навчальний центр і надалі підрозділ, де він нестиме службу.

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського ТЦК стверджує, що закон про мобілізацію спростив роботу ТЦК.

У ТЦК зазначили, що найкорисніша новація – це, звичайно, оновлення військово-облікових даних. Тепер ТЦК та СП мають актуальні дані про військовозобов'язаних, їхнє місце реєстрації, номер телефону. Адже багато осіб зареєстровано за однією адресою, а проживали зовсім в інших місцях. Таким чином, багато військовозобов'язаних не могли отримати повістки, тому що не знали їх місцезнаходження.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо.