Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров зняв інтригу: чи справді США наполягають на зниженні мобілізаційного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров зняв інтригу: чи справді США наполягають на зниженні мобілізаційного віку

Умєров прокоментував чутки про тиск США на офіційний Київ

сьогодні, 12:40
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Рустем Умєров, реагуючи на заяву представника радника президента, що США нібито наполягають на зниженні віку мобілізації до 18 років, заявив, що мобілізація в Україні відбувається відповідно до чинного законодавства. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Радіо Свобода".

Умєров зняв інтригу: чи справді США наполягають на зниженні мобілізаційного віку

Рустем Умєров. Фото: з відкритих джерел

"Перше: про мобілізацію обговорень не було. Друге: ми не коментуємо чутки. Третє: коли мене запитують про мобілізацію, я кажу, що ми провели разом із парламентом закон (про мобілізацію – ред.), у якому чітко зрозуміло, як входить у периметр людина, як вона стає військовозобов'язаною, як тренується, як виходить із периметра", – зазначив голова Міноборони.

Рустем Умєров додав, що час від часу з'являються обговорення цього питання, оскільки партнери України "хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25".

За словами міністра, українська влада пояснює, що такою була умова парламенту, яка дозволила уряду мобілізувати людей з 25 до 60 років.

Також Рустем Умєров спрогнозував, чи варто очікувати, що рішення щодо мобілізації зміняться. За словами міністра, влада стоїть на тому, щоб людина завжди мала вибір.

"Зараз, як ми говоримо, ми працюємо згідно з усіма нормами законодавства. У законодавстві чітко визначено, із 25 і вище. Якщо є бажання когось прийти та служити своєму народу, ми завжди раді", – заявив Рустем Умєров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні продовжується військовий стан та загальна мобілізація . Хоча раніше призовний вік було знижено до 25 років, іноді виникають обговорення можливості його подальшого зниження. Як зазначив у коментарі РБК-Україна член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, мобілізація з 18 років в Україні не планується. Він наголосив, що наразі законодавчі зміни щодо зменшення призовного віку не розглядаються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини