Умєров відповів, чи можуть голови громад виписувати повістки

Міністр оборони розповів, чи можуть керівники громад виписувати повістки

Голови територіальних громад, так само як і представники Територіальних центрів комплектування, володіють правом особисто виписувати повістки громадянам України, які, згідно з законодавством, можуть бути мобілізовані. Про це 15 грудня у ході заходу Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувався у Львові, заявив міністр оборони України Рустем Умєров, передає портал "Коментарі".

За словами міністр оборони, голова сільської громади має право особисто формувати і підписувати повістки, передає видання "Укрінформ".

Рустем Умєров наголосив, що відповідні повноваження керівників громад передбачені постановою № 352 Кабінету Міністрів України.

Міністр оборони також повідомив, що наразі урядовці і парламентарі напрацьовують зміни до законів про мобілізацію, які стануть відомі суспільству після ухвалення Верховною Радою України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що близько 40% українських підприємств, які є членами Американської торговельної палати в Україні, переконані, що у 2025 році війна з Росією закінчиться. Ще 24% респондентів відповіли, що, на їхню думку, війна закінчиться у 2024 році, а 17% — що через 5 років.

"Коментарі" також писали, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з Росією, якщо західні партнери не забезпечать її додатковою підтримкою. Як наголошує СNN, за оцінками західних чиновників, затримка США допомоги Києву може відчутно послабити обороноздатність України. При цьому співрозмовники видання допускають, що у довгостроковій перспективі Україна може програти війну.