Укранські військові вийшли на протест: що сталось

Військові стверджують, що не мають чим воювати на Донбасі, тому пішли в СЗЧ.

Українські військові зі 187 батальйону 123-ї бригади ТрО вийшли на протест у Вознесенську Миколаївської області. Вони самовільно залишили військову частину, щоб привернути увагу до недостатньої підготовки та нестачі озброєння.

Як повідомляє "Суспільне", близько сотні бійців 187 батальйону 123-ї бригади ТрО відмовились виконувати бойове завдання на Донбасі та пішли в СЗЧ, щоб вийти на мітинг. За словами бійців, вони протестують через проблеми зі зброєю та підготовкою

"Я неодноразово звертався, навіть на свою ділянку, за яку відповідав я. Просив надати ПКМи, кулемети. (Мені відповіли, що – ред.) у нас немає, ми не можемо надати. А далі Донбас, а з чим?", — говорить командир взводу Сергій.

Однак керівник управління психологічної підтримки персоналу командування сил ТрО Олександр Пухальський заявив, що 187 батальйон повністю укомплектований зброєю та іншою військовою технікою. За його словами, військові, які пішли в СЗЧ наражаються на кримінальну відповідальність.

"Відповідно до рапортів командирів підрозділів ці військовослужбовці, певний час, кожен у свій день, здійснював самовільне залишення військової частини", - говорить Пухальський.

За словами військового, кримінальний кодекс передбачає, що самовільне залишення військової частини на три дні буде каратись дисциплінарною відповідальністю. Однак, якщо військового не буде довше, то це буде розглядатись, як кримінальне правопорушення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвокат пояснив, у чому різниця між СЗЧ та дезертирством.

Також "Коментарі" писали про офіцера, який назвав найпоширеніші випадки дезертирства.