Коли закінчиться війна: аналітики дають тривожні прогнози

Аналітики вважають, що Захід має готувати українські війська до тривалого протистояння проти Росії.

Військові аналітики прогнозують, що війна між Україною та Росію буде тривати і наступного року, тому Захід повинен готуватись до цього та продовжувати підтримувати Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Time.

Автор статті Марк Галеотті зазначає, що війна в Україні може затягнутись на довгі роки, поки у Росії не відбудуться потужні зрушення, наприклад масштабна економічна чи політична криза. Для підтримки цього процесу Захід має і надалі посилювати санкції проти РФ.

The Time з посиланням на високопоставленого американського офіцера вказує, що Захід очікував від контрнаступу ЗСУ "чудес".

"НАТО чекало на диво, а українці обіцяли їм це. Але ви не можете вести війну на основі оптимізму", - сказав американський військовий, який допомагав у підготовці українських бійців.

Галеотті вказує, що війна затягується, тому Захід повинен розробити довгостроковий план дій, який створить умови для закінчення війни в Україні. Наразі більшість досвідчених військових аналітиків вказують, що передумов доля миру немає, тому війна триватиме і після 2023 року.

"Прогнозую, що війна триватиме до кінця 2023 року і, можливо, до кінця 2024 і 2025 років", - говорить поважний американський військовий аналітик Майкл Кофман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські елітні бійці здійснили спецоперацію і викрали російського командира.

Також "Коментарі" писали, що українські військові змусили російські сили залишити черговий населений пункт, що дозволяє ЗСУ просуватись далі. Однак інформацію ще не підтвердили офіційні особи України.