Український співак добровільно пішов до ЗСУ: хто саме

Він зізнався, що це рішення далося йому не просто

Сергій "Колос" Мартинюк, лідер популярного українського рок-гурту "Фіолет", оголосив про своє рішення добровільно вступити до лав Збройних Сил України. Це рішення, як зізнався музикант, далося йому нелегко, але воно виважене та усвідомлене.

На своїй сторінці в Instagram Мартинюк поділився фотографією у військовій формі і повідомив, що його шлях до армії почався лише вчора.

"Друзі, вчора почався мій шлях до ЗСУ. Рішення добровільне і зважене, на яке я і так вирішувався надто багато часу. Все необхідне отримав, найближчого місяця буде проходити базова підготовка. Годують смачно, люди навколо душевні, з усім іншим розбиратимуся по ходу. На зв'язку", - написав музикант у своїх соцмережах.

Реакція шанувальників на новину виявилася дуже теплою та підтримуючою. Багато хто висловив упевненість у тому, що Мартинюк вчинив правильно, відзначаючи його рішення як "зважене рішення свідомого українця". Передплатники побажали йому удачі та сил на шляху воїна, наголошуючи на його ролі не лише як музиканта, а й як громадянського активіста.

Сергій Мартинюк відомий не лише як музикант, а й як письменник, громадський діяч, артдиректор фестивалю "Бандерштат". З 2004 до 2009 року він брав активну участь у Помаранчевій революції, був головним редактором локальних молодіжних видань у Луцьку. У його музичній кар'єрі значаться альбоми, такі як "Нерводрами", "Lvivlive" та "Kamasutra".

Нагадаємо, що знаменитий блогер та автор популярного каналу Geek Journal Олексій Шкробінець, відомий також як Тайлер Андерсон, ухвалив рішення мобілізуватися до Збройних сил України. Цю новину він оголосив на своєму каналі, наголосивши на своєму розумінні важливості особистого внеску в обороноздатність країни.