"Український легіон" у Польщі: як скоро надійде підкріплення на фронт

Ситуація з "Українським легіоном" у Польщі залишає бажати кращого

Питання щодо формування Українського добровольчого легіону в Польщі так і залишилося в підвішеному стані. Відтак наразі не варто говорити не те, що про посилення нашого війська українцями, які виїхали до Польщі, а й навіть про тренування їх на теренах сусідньої країни. Бо ж охочих практично немає. Як інформує портал "Коментарі", про це пише польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

В матеріалі зазначається, що про створення Легіону повідомив під час візиту до Варшави президент України Володимир Зеленський. Підрозділ мав зібрати добровольців з-поміж українців, які постійно проживають у Польщі та інших європейських країнах, які мали пройти навчання в польській армії. Однак пройшло вже два місяці, а Київ досі не розпочав офіційний набір добровольців, пишуть автори.

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський на полях саміту НАТО порадував повідомленням, що для того, щоб приєднатися до Легіону, необхідно дуже просто пройти реєстрацію, що вже зробило кілька тисяч українців. Однак, пише ЗМІ, швидше за все, міністр не мав достовірної інформації, і про офіційну реєстрацію тоді не йшлося.

Наприкінці липня тодішній посол України в Польщі Василь Зварич розповідав, що проєкту планувалося дати старт на початку серпня. За його словами, польська сторона була готова почати тренування 1 серпня, проте на сайтах українського посольства і консульств ще немає інформації про рекрутинг.

Зварич також раніше говорив, що спочатку має бути підписана технічна угода, де будуть детально розписані ролі сторін. Такий документ підписано в п'ятницю під час візиту першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка.

У Міноборони Польщі зазначили, що відповідальною за процедуру рекрутингу буде українська сторона, а в українському Міноборони не відповіли на запит ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - білоруські добровольці ЗСУ назвали чисельність армії Білорусі, яка може вторгнутися в Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ВР пояснили, чому операцію на Курщині не довірили російським добровольцям.