Українські військові можуть вийти з Карлівки: названа умова

Ворог продовжує тиснути на Покровському напрямку

Українські підрозділи, які обороняються в районах села Невелське, Карлівки, північніше Красногорівки, відтепер явно знаходяться у досить незручному становищі, по суті, вони "вагітні" на охоплення та оточення на суміжних флангах двох угрупувань противника "Центр" та "Юг", відзначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Очевидний, наступний "хід" противника - прорив по дирекції Мемрик - Гірник (вихід на рубіж Українськ - Гірник), з одночасним його просуванням по напрямку Красногорівка - Гірник й виходом на рубіж Кураховка - Гірник, реалізує цю "вагітність" дуже неприємними для нас пологами", - відзначив експерт.

Щодо загальних темпів просування противника безпосередньо на Покровському напрямку, то вони протягом останніх 3-4-х днів - трохи "пригальмували", однак, у загальному сенсі це ще нічого не означає, відзначив Машовець.

Ймовірно, припустив експерт, це пов'язано із тим, що передові підрозділи противника вимушено "втягнулися" у жорсткі бої за Новогродівку та на "природньому" бар'єрному рубежу по річках Журавка та Казений Торець й поки - не досить вдало для себе.

"Явний переніс головних зусиль противника у південну частину смуги наступу його УВ "Центр". В "епіцентрі" їх, протягом найближчого часу, очевидно, опиняться - район м.Селідове та Українськ - Галицинівка - Курахівка - Гірник. Якщо противнику вдасться задумане, то скоріш за все, з Карлівки, з району північніше Красногорівки та з під Невельского ЗСУ доведеться відступити", - відзначив Машовець.

За його словами, стає все більш очевидним факт - без "вирішення проблеми" міста Селідово противник навряд чи приступить до якихось більш-менш масштабних результативних наступальних дій безпосередньо у бік Покровська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією нардепа Маряни Безуглої, ворог уже зайшов у Селідове.