Українські війська мають просування на двох напрямках: DeepState оновив карту

Україна має просування у Курській та Донецькій області.

Українським військам вдалось відновити позиції у напрямку Залізнянського Донецької області України та просунутись у Курській області Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлення карти DeepState.

Аналітики моніторингового проєкту DeepState 22 вересня оновили свою карту та зафіксували успішні дії українських сил на Донеччині, де вдалось відновити позиції біля села Залізнянське Донецької області. Крім того, українські військові просунулись поблизу Камишовки на Курщині.

"Сили Оборони України відновили позиції біля Залізнянського та просунулися біля Камишовки", - йдеться у звіті DeepState.

Також на картах DeepState вказано просування армії РФ, яке відбулось поблизу кількох населених пунктів.

"Ворог просунувся біля Кругляківки, Кліщіївки, Красногорівки, Гострого, в Невському, Північному, Торецьку, Георгіївці та Максимільянівці", - повідомили у звіті DeepState.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з аналізом DeepState ворог просунувся біля міста, яке штурмує понад рік. Як вказує моніторинговий проєкт росіяни змогли окупувати нові українські території просунувшись біля одного з ключових міст Донбасу – Вугледару.

Також "Коментарі" писали, що Україна почала застосовувати нову успішну стратегію ведення бою в Курській області. Завдяки цьому українські сили змогли повністю оточити російських солдатів в одному з населених пунктів на Курщині. Як вказують у DeepState, наразі росіянам ще вдається інколи виходити з оточення за їжею, водою та боєприпасами.