Українські біженці в Ірландії "розчаровані" країною: що сталося

Сім'ї переселяються в нові центри або опиняються під загрозою виселення, оскільки Департамент інтеграції згортає контракти з наявними постачальниками послуг.

Українські біженці, які знайшли притулок в Ірландії, засмучені через політику країни, яка змушує їх знову переїжджати. Видання The Times повідомляє, що Міністерство у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді Ірландії проводить роботу з консолідації житла для українських біженців і осіб, які претендують на міжнародний захист, через що багато біженців змушені переселятися або опиняються під загрозою виселення.

Джон Леннон, виконавчий директор групи із захисту прав людини та підтримки мігрантів, зазначив, що переїзд з однієї громади в іншу після тривалого періоду інтеграції є дуже стресовим для біженців. Ольга Іамтсун, яка займається питаннями місцевого розвитку у Вексфорді, підкреслила, що сім'ї з дітьми змушені змінювати школи, що є додатковим стресом для них. Вона зазначила, що інтеграція людей у Вексфорді є важливою для їхнього комфортного життя, але постійні переселення роблять це дуже складним.

Департамент інтеграції пояснив, що скорочує кількість контрактів на розміщення українських біженців через недотримання постачальниками необхідних стандартів обслуговування, а також для повернення житла в приватний сектор і забезпечення співвідношення ціни та якості. Це призводить до переселення людей в інші місця. На сьогодні вже переселили 2 522 українців. Департамент визнає, що це нелегко для переселенців, але зазначає, що ті, хто хоче залишитися в обраному населеному пункті, можуть знайти собі житло самостійно, хоча це може бути важко реалізувати на практиці.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Чехія змінює правила для біженців. У Чехії з 1 серпня набувають чинності нові правила надання гуманітарної допомоги українським біженцям. Уряд збільшує фінансову підтримку, але одночасно скорочує термін безкоштовного розміщення.