Україні потрібно протриматись до цього часу: це може змінити ситуацію на Покровському напрямку

Збільшення допомоги від західних партнерів та оперативна пауза армії РФ може змінити ситуацію на сході України.

Військовий експерт та полковник ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що активний російський наступ на Покровському напрямку може зупинитись до початку жовтня. За його словами Україні потрібно протриматись до цього часу на лінії фронту.

Владислав Селезньов в ефірі "Еспресо" розповів про ситуацію на Покровському напрямку та на основі слів керівника ГУР Кирила Буданова дав прогноз, коли наступ росіян може знизитись.

"Я сподіваюся, що генерал Буданов не помиляється, а значить до початку жовтня у ворога будуть вичерпані усі його ресурси, і він буде змушений брати оперативну паузу. Якщо це так, то фактично 2, максимум 4 тижні - цей проміжок часу треба протриматися нашим оборонцям", - говорить Селезньов.

Військовий експерт розповів, що росіян змінили напрямок просування та вже почали готуватись до контрнаступу України на цьому напрямку.

"Допоки що ми бачимо, що ворог на Покровському напрямку зупинив просування у бік цього населеного пункту, але посилює свої фланги для того, щоб не допустити прориву цієї ділянки фронту в рамках вже контрнаступальних дій українського війська", - вважає полковник ЗСУ.

Владислав Селезньов вказує, що одним з ключових моментів залишається забезпеченість України ресурсами від західних партнерів. Зокрема ті, які можуть узгодити за підсумками наступного Рамштайну. За його словами "зброя, боєприпаси до тієї зброї, обладнання, устаткування техніка - все це надзвичайно важливий фактор, який впливає на подальший перебіг ситуації" на війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сирський прокоментував важку ситуацію на Покровському напрямку.

Також "Коментарі" писали, що російські генерали дали обіцянку Путіну захопити Покровськ до цієї дати.