Українцям запропонували на референдумі затвердити план перемоги

Українцям на референдумі пропонують затвердити формулу перемоги України із семи пунктів та змусити владу її виконувати

Як вважає керівник проекту "Український бізнес хаб" Святослав Дубина, головним дестабілізаційним чинником, який загрожує існуванню держави на третьому році повномасштабного вторгнення, виявилася мобілізація. За його словами, у цьому нема нічого дивного, оскільки мобілізація державною владою розуміється виключно як вибіркове вилучення з цивільного життя людей за критерієм нижчого соціального статусу.

Відповідно до вимоги Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію ст. 4 мобілізація становить: переведення національної економіки, органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, а також адміністративно-територіальних одиниць України на роботу в умовах особливого періоду.

Проте, як підкреслив експерт, усупереч вимогам Закону Уряд України за два роки повномасштабної агресії так і не наважився перевести національну економіку, а також органи державного управління на роботу в умовах особливого періоду.

Саме тому, каже експерт, прийшов час українському народу, як єдиному суверену і джерелу влади сформулювати власний план перемоги, затвердити його на першому всенародному референдумі та вимагати від панівного класу його втілення.

Окрім того, він оприлюднив кроки, які мають бути здійснені, щоб цієї перемоги досягти.

Дубина вважає, що першим кроком треба скоротити державний апарат, правоохоронців, податківців на 80%. З цього кадрового резерву скорочених держслужбовців, всіх чоловіків призовного віку мобілізувати до армії.

Другий крок передбачає забезпечити у термін в 3 роки ротацію всіх держслужбовців, які не брали участі в бойових діях по захисту держави, на тих, хто в бойових діях участь брав. Надалі працювати в держустановах повинні мати право тільки ветерани, які брали участь у бойових діях, волонтери, діяльність яких підтверджена в ЗСУ документально, а після завершення війни — ті, хто пройшов службу в армії

Третім кроком експерт пропонує замінити примусову мобілізацію контрактним рекрутингом на добровільній основі.

Четвертим кроком експерт називає проведення кадрового аудиту армії, щоб прибрати з неї штабну бюрократію. В армії повинні залишитися тільки ті військовослужбовці, які забезпечують реальну боєздатність.

Далі, каже експерт, необхідно перерозподілити державний бюджет таким чином, щоб основна його частина — не менше 80%, витрачалася на потреби армії й оборони країні. Фінансування життя в тилу повинно передбачати тільки витрати на критично важливу інфраструктуру.

Шостим кроком Дубина пропонує ввести режим воєнної економіки.

"Для цього максимально забезпечити держзамовленнями на виготовлення зброї й оснащення армії українські підприємства і підприємців, заборонити втручання в їх роботу державних і правоохоронних органів, крім комісії з приймання виконаних держзамовлень. Надати наказ НБУ на 5% кредитування виробників зброї. Запровадити пільгове оподаткування української економіки через банківську систему без участі податківців"
- вважає експерт.

І останнім кроком експерт пропонує відкрити західні кордони України для вільного пересування громадян України чоловічої статі. Заборона на виїзд повинна бути тільки для держслужбовців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про "формулу перемоги" України.