Українці назвали мінімальні умови, за яких Україна має йти на переговори з Росією

Опитування показало мінімальні умови за яких українці готові до початку мирних переговори з Росією.

Понад 60% українців вважає, що мінімальними умовами для початку мирних переговорів з Росією щодо закінчення війни в Україні має бути повне або часткове виведення російських військ з українських територій. Близько 30% українці виступають за переговори з РФ за умови припинення бойових дій або без будь-яких умов. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження Active Group.

Згідно з результатами опитування Active Group 19,3% українців вважає мінімальними умовами для початку переговорів з Росією це повний вихід російських військ з території України. Ще 18,2% вказують, що крім відходу РФ з українських територій, Москва має виплатити компенсацію за війну в Україні.

18,9% опитаних вважають, що умовами для мирних переговорів може стати відхід російських військ до кордонів 24 лютого 2024 року, а 3,7% вказують на виведення армії РФ з усіх територій крім Криму.

Мирні переговори у випадку зупинки бойових дій підтримує 19,1% респондентів, а почати переговори з Росією без будь-яких умов вважає необхідним 11,5% опитаних. Не змогли відповісти на питання, які мають бути мінімальні умови за яких Україна йтиме на переговори з Росією 9,3% українців.

Мінімальні умови України для початку переговорів з Росією

У порівнянні з опитуванням листопада 2023 року, в українському суспільстві зменшились вимоги щодо мінімальних умов для перемовин. Тоді майже 80% опитаних вважали мінімальними умовами повний або частковий вивід російських військ з України, тоді як у серпні 2024 року 60,1% підтримує таку позицію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський висловив готовність говорити з російським диктатором Володимиром Путіним та назвав умови для цього діалогу.

Також "Коментарі" писали про те, що в Кремлі відреагували на готовність України до мирних переговорів для закінчення війни.