Україна змінила військові плани: у CNN назвали причину

Українське керівництво вже могло змінити деякі свої військові плани через витік важливих даних

Через виток секретних американських документів Україна вже змінила деякі свої військові плани. При цьому подробиць щодо цих планів не розкривається. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN", з посиланням на джерела.

Зазначається, що деякі з оригінальних документів викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну.

Інші розкривають ступінь проникнення США до Міністерства оборони Росії та російської ПВК "Вагнер", в основному через перехоплені комунікації та людські джерела, які тепер можуть бути відрізані чи поставлені під загрозу.

Також частина документів розкриває ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності та готовності батальйонів у критичний момент війни, коли українські війська готуються до контрнаступу проти росіян – і саме тоді, коли США та Україна почали розвивати більш довірчі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією. .

За інформацією CNN, Україна вже змінила деякі свої військові плани через цей витік, повідомило джерело, близьке до Офісу президента.

Пентагон доклав "міжвідомчих зусиль" для оцінки наслідків витоку, заявила в неділю заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

"Міністерство оборони продовжує вивчати та оцінювати достовірність сфотографованих документів, які поширюються в соціальних мережах і, здається, містять чутливі та засекречені матеріали, - йдеться у заяві Сінгха. - Було розпочато міжвідомчу роботу, зосереджену на оцінці впливу цих фотографій на національну безпеку США, а також на наших союзників та партнерів".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже виникла реакція на це з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.