Україна змінила стратегію у війні: на що тепер ставка та які пакети допомоги отримує Київ

В останньому пакеті допомоги від США, зокрема, акцент зроблено на захисних бар'єрах HESCO

Вміст пакетів допомоги, що надходять в Україну, зазвичай дає уявлення про пріоритети у війні та допомагає спрогнозувати майбутні етапи військових операцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Журналісти наводять приклад, що, готуючись до свого літнього наступу, Україна отримувала пакети допомоги, до яких входила низка бронетехніки та інших систем, необхідних для наступу на російські війська. У останньому пакеті допомоги від США для України включено велику кількість боєприпасів, обладнання для підриву та загородження HESCO.

"Хоча багато з цих предметів були очікуваними, включення загороджень HESCO вказує на можливе зрушення у військових діях України у бік більшої оборонної спрямованості", – припускають журналісти.

ЗМІ звертає увагу, що загородження HESCO – це розбірні зварні сітчасті кошики, які розкладаються у великі куби. Після розкладання ці куби заповнюються ґрунтом і з'єднуються разом, утворюючи стіну.

Forbes робить висновок, що Україна готується входити до глухої оборони. Журналісти зазначають, що постачання загороджень HESCO в Україну вказує на необхідність для українців швидко зайняти оборонну позицію, ймовірно, для відображення нового наступу, започаткованого російськими військами.

ЗМІ звертає увагу, що потужні загородження стануть у пригоді ЗСУ не лише на Донбасі, але під час утримання плацдарму на Лівобережжі Херсонщини, де українські захисники протистоять численному російському угрупованню.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військові підсумки року: що вдалося Україні, а з чим виникли складнощі. Експерти детально проаналізували ситуацію.