Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна збиралася завдати масових ударів по Москві, але відклала плани: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна збиралася завдати масових ударів по Москві, але відклала плани: у чому причина

За інформацією "Washington Post", прохання США спричинило те, що Україна відклала "ювілейні" атаки на Росію.

24 квітня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Українська розвідка планувала масові удари по Москві у річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого, але відмовилася від цього на прохання США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

Україна збиралася завдати масових ударів по Москві, але відклала плани: у чому причина

Удари по Москві. Фото: з відкритих джерел

"Голова військової розвідки України Кирило Буданов планував сміливі удари в глибокому тилу ворога, що викликало занепокоєння офіційних осіб у Вашингтоні. У лютому, коли до першої річниці вторгнення Росії в Україну залишалися лічені дні, офіційні особи в Києві були зайняті розробкою планів нападу на Москву. , — Зазначає видання.

У матеріалі йдеться, Кирило Буданов доручив одному зі своїх офіцерів "підготуватися до масових ударів 24 лютого... всім, що є у розпорядженні ГУР". Про це йдеться у секретній доповіді Агентства національної безпеки США.

Повідомляється, що в Україні навіть розмірковували про морський удар з використанням тротилу чорноморським портовим містом Новоросійськ.

Чиновники у Вашингтоні таємно спостерігали за планами українців, а у Білому домі побоювалися, що атаки всередині Росії можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля. 22 лютого, за два дні до річниці, ЦРУ поширило нову секретну доповідь: ГУР "на прохання Вашингтона погодився відкласти удари" по Москві. Ця інформація стала частиною масиву секретної інформації, яка просочилася до мережі нещодавно, але не пояснюють, хто саме втрутився і чому українці погодилися відступити.

Повідомляється, що у приватних розмовах американські та європейські чиновники висловлюють своє захоплення Будановим. Але вони також кажуть, що його зухвалість іноді змушує їх нервувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський розповів, чому РФ каже, що воює в Україні з НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини