Україна вперше вдарила по російському надсучасному літаку 5-го покоління

На території Росії було завдано удару по російському винищувачу 5-го покоління Су-57.

Українська розвідка повідомила, що вперше в історії вдалось завдати удару по російському надсучасному літаку 5-го покоління Су-57. Це сталось в ніч на 8 червня на території аеродрому “Ахтубінск” в Астраханській області РФ.

Головне управління розвідки (ГУР) оголосило про вдалі дії українських сил з ураження російського винищувача Су-57.

"На знімках видно, що сьомого червня Су-57 стоїть цілий, а вже восьмого біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження. Ураження Су-57 - перший такий випадок в історії", - повідомили в ГУР.

Ураження російського літака 5-го покоління сталось на аеродромі “Ахтубінск” в Астраханській області РФ, що за 589 км від лінії фронту.

Вперше уражено російський винищувач Су-57. Фото: Головне управління розвідки України

Су-57 – це найсучасніший російський винищувач п'ятого покоління, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. Він був прийнятий 2018 року на озброєння до армії РФ і за це час було збудовано всього 11 літаків.

Спочатку Росія планувала будувати винищувач Су-57 спільно з Індією, проте останні відмовились від участі. Індійські військові вказали, що російський винищувач п'ятого покоління не відповідає заявленим вимогам щодо кількох параметрів, зокрема по авіоніці, РЛС та скритності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині пояснили, що станеться, якщо західна зброя буде використана для ударів по російських літаках на території РФ.

Також "Коментарі" писали про те, скільки всього західних винищувачів отримає Україна від партнерів.