Україна відповіла на заяви Пригожина про контроль 80% Бахмута

Речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий відреагував на заяви Євгенія Пригожина про контроль над Бахмутом

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий відповів, що заяви керівника російської приватної групи "Вагнера" про контроль 80% міста Бахмут не відповідають дійсності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Євгеній Пригожин вранці 11 квітня оголосив, що його найманці з групи "Вагнера" контролюють 80% міста Бахмут. Україна відреагувала на заяви російського окупанта.

"Ця заява Пригожина не відповідає дійсності", - повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

За словами Череватого українські солдати тримають під своїм контролем понад 20% міста.

"Я тільки що спілкувався з командиром однієї з бригад, які обороняють місто. Можу впевнено стверджувати, що українські сили контролюють значно більший відсоток території Бахмута", - говорить речник Східного угруповання ЗСУ.

На думку Сергія Череватого, Євгеній Пригожин такими заявами намагається привернути увагу до якихось успіхів російських сил.

"Пригожину потрібно показати хоч якусь перемогу в місті, яке намагаються захопити дев'ять місяців поспіль, тому він робить такі заяви", - говорить Череватий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський експерт прогнозує відхід ЗСУ з міста Бахмут через кілька днів. Це може статись через втрату важливої дороги.

Також "Коментарі" писали про те, що Єгипет відреагував на інформацію про таємні поставки 40 тис. ракет до Росії. У злитих файлах американської розвідки повідомлялось, що президент Єгипту дав наказ військовим тримати інформацію про можливі поставки зброї до Росії у секреті.