Україна в значно гіршому становищі, ніж хотілося б: але можливі сюрпризи

Україна в гіршому становищі, ніж хотілося б, але в радикально кращому, ніж хотілося б Росії та її поплічникам

В Україні частина політиків повірила у швидкі вибори та відкрито готуються до них, каже політолог Олексій Копитько. Як наслідок, наголосив експерт, вони зміщують суспільству фокус.

Як наголошує Копитько, до середини весни вибори технічно неможливі. За його словами, має статися каскад рукотворних чудес, щоб вони, в принципі, відбулися. Наразі концентрація всієї уваги та зусиль має бути на обороні та підготовці до зими, підкреслив експерт.

Від того, як буде пройдений відрізок жовтень-листопад, залежатиме зима (інтенсивність ударів, характер бойових дій в цілому). Від зими – загальна атмосфера входу до виборчого процесу", - каже Копитько.

За його словами, може статися, що кількість охочих кудись балотуватися буде так само вислизаючим, як і охочих добровільно йти на держслужбу. Тому, каже експерт, варто показати не дуже ревно, що вони втратять голоси, якщо неправильно збудують пріоритети.

"Ми зараз у значно гіршому становищі, ніж хотілося б. Але у кращому, ніж прогнозувалося навесні та радикально кращому, ніж хотілося б росіянам та їхнім поплічникам. Дії та настрій усіх громадян мають значення. Весною плани Кремля зламав Харків. Влітку несподіванкою став Курськ. Осінь ще може принести не лише погані сюрпризи", – додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що на думку Копитько, всі важливі рішення щодо війни Росії проти України прийматимуться у листопаді. До цього часу РФ влаштує терор мирних міст, намагатиметься обрушити енергетику, тил і фронт. Ставка на те, що Захід має припинити підтримувати Україну.