Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна та Швеція обговорили можливість підготовки українських бойових пілотів та оборонну співпрацю
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Швеція обговорили можливість підготовки українських бойових пілотів та оборонну співпрацю

Під час офіційного візиту делегації Міністерства оборони України до Швеції було обговорено можливості посилення співпраці у сферах підготовки українських бойових пілотів та розробки нових оборонних стратегій

сьогодні, 16:00
Поділіться публікацією:

Заступник міністра оборони України з європейської інтеграції Олександр Балануца провів зустрічі з представниками керівництва Міністерства оборони Швеції, а також із навчальними і науково-дослідними установами країни. Основним фокусом обговорень стала передача досвіду і напрацювань між двома державами.

Україна та Швеція обговорили можливість підготовки українських бойових пілотів та оборонну співпрацю

Офіційний візит делегації Міністерства оборони України до Швеції. Фото: Міноборони

Україна прагне не лише переймати досвід наших партнерів, а й ділитися власними передовими напрацюваннями. Війна трансформується щодня, і українські військові платять високу ціну за цей досвід. Ми хочемо, щоб наші знання допомогли союзникам сформувати уявлення про сучасні бойові дії, — зазначив Олександр Балануца під час візиту до Шведського науково-дослідного інституту оборони у Стокгольмі.

Особливу увагу приділили питанням співпраці між дослідницькими інститутами двох країн для спільної розробки нових оборонних доктрин. Українська делегація також ознайомилася з процесом підготовки шведських пілотів на авіаційних симуляторах у Центрі моделювання бойових дій Повітряних сил Швеції.

Крім цього, обговорювалася можливість передачі Україні літаків розвідки та контролю ACS 890, їх інтеграція в систему ППО України, а також взаємодія з існуючою бойовою авіацією.

Співпраця між Україною та Швецією у навчанні та обміні досвідом є ключовим елементом у підготовці наших фахівців. Це не лише дозволить підвищити ефективність бойових операцій, а й допоможе забезпечити краще розуміння сучасної війни, – підсумував Олександр Балануца.

Нагадаємо, Пакети військової допомоги від США для ЗСУ в останні місяці були меншими, ніж раніше. Причина в тому, що запаси зброї та обладнання Пентагону скоротилися. Як повідомляє CNN, поповнення запасів також є проблемним питанням. Раніше зазначалось, що у США нарощується виробництво зброї, зокрема, 155-мм боєприпасів та зенітних ракетних комплексів Patriot.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини