Україна створила план з трьох пунктів для витіснення російських дронів: деталі

Україна реалізовує план, яким зможе усунути російські безпілотники з власного повітряного простору.

Українські військові створили триетапну стратегію за допомогою якою планують витіснити російські дрони з українського неба. Перший пункт вже реалізовано, і наразі відбувається другий етап.

Як повідомляє видання Newsweek, Україна змогла втілити вжиття перший пункт плану – вибивати російські малі розвідувальні дрони з українського повітряного простору. В мережу неодноразово потрапляли відео, як українські безпілотники збивають російські дрони у повітрі.

Другий етап витіснення російських дронів полягає у збільшенні виробництва безпілотників з нерухомим крилом. Вони здатні перехоплювати російські дрони на відстані до 60 км. За інформацією Bild, ці БПЛА наразі проходять випробування і будуть активно застосовані до кінця року.

Третій пункт цієї стратегії полягає у розробці та масштабуванні виробництва швидкісних безпілотників, які здатні долати велику відстань для ударів по території Росії. Однак ще одним з головних завдань для цих дронів буде знищення російських безпілотників "шахед", які Москві активно постачає Іран.

Україна вимушена застосовувати для знищення іранських дронів-камікадзе дороговартісні ракети. Тому створені безпілотники великої дальності на 500 км зможуть збивати російські дрони у дешевий спосіб та якомога далі від населених пунктів. Очікується, що ці безпілотники-перехоплювачі запустять у виробництво наступного року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Румунія не може збивати російські безпілотники на своїй території. Виявилось, що це заборонено законом.

Також "Коментарі" писали про те, чому безпілотники РФ активно залітають на територію Білорусі.