Україна стане на один крок ближче до перемоги: ЗМІ розповіли, яке рішення мають ухвалити ЄС та США

У The Hill зазначили, що мають зробити США та Європа для перемоги України у війні

Триває повномасштабна війна в Україні, і Європа та США мають дозволити українським воїнам використати західне озброєння проти будь-якої російської військової мети. Україна таким чином "стане на один важливий крок ближчим до перемоги". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті ветерана армії США та письменника Адріан Боненбергер в американському виданні "The Hill".

"Україна може завдати ударів по російським військовим об'єктам на території України, а також на ділянках свого фронту на північ від Харкова. Але було заборонено використовувати цю зброю для вогню за цілями в інших місцях. Вона не може вразити заводи, де збирають безпілотники, навчальні бази під Ростовом-на-Дону, військові штаби чи склади озброєнь", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що вся війна Росії в Україні залежала від передумови, що держава-агресор має безпечні місця для збирання та проведення своїх операцій.

"Збалансування цього рахунку та надання Україні можливості завдавати ударів по Росії, коли і де їй заманеться, ...змусить її (РФ, - Ред.) вести наступ у такому темпі, який її військові не зможуть витримати, не зламавшись", - вважає експерт.

Американський ветеран також вважає, що завдяки ударам по російській території українці нарешті зможуть отримати перевагу там, де ворог зосереджує надлишок сил.

"Це поставить Росію перед неможливим вибором - йти вперед до поразки або залишатися на місці і зазнавати поразки повільніше. У будь-якому випадку це дає Україні помітну перевагу - перевагу, на яку воююча країна заслуговує, і яка в довгостроковій перспективі, разом з постійною підтримкою озброєнням і боєприпасами , а також тренуваннями призведе до перемоги", - зазначив автор.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ активізували удари по ворожій ППО: до чого готується Україна.