Україна скликала Радбез ООН. В РФ пообіцяли розповісти "свою правду" про удари

В РФ обіцяють розповісти «свою правду» про удар по Києву

Україна скликала надзвичайне засідання Ради безпеки ООН через масовану ракетну атаку Росії на територію України 8 липня, зокрема через удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Варшаві.

Очільник України наголосив, що Київ скликає Радбез ООН через атаку на цивільну інфраструктуру, включаючи дитячу лікарню.

"Україна наразі ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею", - сказав Зеленський.

На ініціативу України вже відреагували в терористичній Росії. Там заявили, що на засіданні Радбезу ООН "розкажуть правду" про те, що насправді сталося в Києві.

Нагадаємо, у Міноборони країни-агресора стверджують, що вони завдали масованого ракетного удару виключно по військовим об’єктам України. Там цинічно стверджують, що, буцімто, руйнування лікарні, це результат роботи української ППО. Втім, цю інформацію категорично спростовують аналітики, які проаналізували відео влучання ракети в лікарню. На ньому чітко видно, що ракету не збивали, і вона летить за встановленим курсом.

При цьому відомо, що народні депутати закликали президента Володимира Зеленського скликати негайне засідання Радбезу ООН. Втім, є думка, що Україна має здійснити демарш і подати офіційно і письмово повний пакет документів на імʼя генсека ООН з вимогою розповсюдження всім країнам — членам організації, проти незаконного захоплення РФ місця в РБ ООН і не брати участь у засіданнях Ради Безпеки ООН, в разі запрошення, та закликати до цього партнерів, що є зараз діючими членами Радбезу, на період головування РФ до його закінчення 31 липня.