Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна ще ніколи не була так близько до поразки: західні ЗМІ вказали на важливий момент
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ще ніколи не була так близько до поразки: західні ЗМІ вказали на важливий момент

Без серйозних змін від союзників у постачанні зброї та фінансової допомоги, Україна може програти війну проти Росії.

18 квітня 2024, 09:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чи вірять українці, що Захід буде дотримуватись своїх слів та підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно? Редактор Politico Джеймі Деттмер ставить під сумнів цю тезу союзників України та описує похмуру ситуацію війни у якій російський диктатор Володимир Путін поступово здобуває перемогу.

Україна ще ніколи не була так близько до поразки: західні ЗМІ вказали на важливий момент

Україна може програти війну через недостатню допомогу партнерів. Фото з відкритих джерел

Джеймі Деттмер відвідав Україну, де поспілкувався з військовими. Під час розмов журналіст вказує, що недостатня кількість боєприпасів та іншої допомоги спричинила ситуацію, яку він назвав "картиною країни, що котиться до катастрофи".

"Справа не тільки в тому, що в українських військових закінчуються боєприпаси. Затримки Заходу з надсиланням допомоги означають, що країні небезпечно бракує чогось ще важливішого, ніж снаряди, — бойового духу, необхідного для перемоги", — пише Деттмер.

Редактор Politico зазначив, що відсутність західної зброї, втрати на полі бою та постійні безжальні бомбардування РФ створюють похмурий моральний дух серед військових. Крім того, потенційні новобранці, які заповнювали військкомати на початку вторгнення практично зникли, вони ухиляються від армії, відпочивають у нічних клубах, або тікають з країни.

За словами Деттмера, попри заяви Зеленського, що Україна шукає спосіб, щоб не відступати, військові у приватних розмовах визнають, що втрати на війні цього року неминучі і питання лише в їх масштабах.

"Володимир Путін, мабуть, ніколи не був ближчим до своєї мети. Якщо протягом цього третього року російського вторгнення ситуація не зміниться, українська нація, яка існує зараз, піде у минуле", — пояснює похмуру ситуацію Деттмер.

Джеймі Деттмер у статті кілька разів вказує, що саме постачання від союзників України спричинило критичну ситуацію в якій опинилась країна.

"Для війни, яка має таке значення для епохи, масштаб дій західних лідерів, щоб допомогти Києву дати відсіч російським загарбникам, далеко не відповідає їхній різкій риториці", — наголошує журналіст.

За його словами розчарування від дій Заходу зробило українців "втомленими та дратівливими". Наприклад, очільник МЗС Дмитро Кулеба, ствердно відповів, що Захід залишив Україну воювати лише однією рукою проти РФ. А Зеленський прямо сказав, що Україна "програє війну",  якщо Конгрес США не активізується і не надасть допомогу.

Деттмер підсумовує, що без серйозних змін від союзників України у постачанні зброї та фінансової допомоги, Україна не зможе звільнити окуповані території.

"Це дозволить Путіну вільно гризти поранену країну в наступні місяці чи роки. Навіть якщо Росія не зможе добити Україну, часткова перемога залишить надії Києва на вступ до ЄС і НАТО в підвішеному стані", — додає Деттмер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на критику Зеленського про недостатню допомогу Україні.

Також "Коментарі" писали про Віктора Орбана, який заявив, що Україна перестане існувати, як держава без грошей ЄС та США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини