Україна "робить Путіну боляче": на який крок змушує піти

Операцією у Курській області Україна примушує Путіна до переговорів, щоб укласти справедливий мир

Україна продовжуватиме військову операцію в Курській області, доки диктатор Володимир Путін не погодиться на поступки і реальні переговори з Києвом. Українські військові мають значні переваги в регіоні, тому відступатимуть лише тоді, коли це буде стратегічно вигідно, повідомляє видання The Times.

У матеріалі йдеться про те, що Україна зараз стикається з викликом у Курській області: скільки часу залишатися в регіоні, коли відступати, і як забезпечити безпечний вихід, зберігаючи при цьому стратегічну перевагу.

Журналісти зазначають, що Україна не прагне тривалого утримання російської території, але сподівається, що операція добре підготовлених на Заході військових змусить Кремль переключити увагу з Донбасу та підштовхне Путіна до переговорів.

Якщо Путін не піде на поступки, українські війська продовжать своє просування в Курській області, щоб посилити тиск на Москву. Передбачаючи такий розвиток подій, Україна вже створила в захоплених районах військову комендатуру, що символізує нову лінію фронту проти Росії.

The Times підкреслює, що українська армія має чотири ключові переваги в Курській області: військове командування в Києві вирішуватиме, коли найкращий час для відступу; наявність достатньої вогневої потужності, включаючи протиповітряну оборону; природні укриття у вигляді густих лісів; і сотні полонених російських солдатів.

При цьому видання нагадало, що у президента Володимира Зеленського висунули ультиматум Росії щодо завершення війни, зокрема, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що бойові дії в Курській області триватимуть, доки російські громадяни не примусять Кремль укласти справедливий мир з Україною. За словами помічника глави Кремля Юрія Ушакова, Росія наразі не готова до діалогу з Києвом, що пов’язано з ситуацією на полі бою.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, повторюючи слова Путіна, заявив, що після початку операції ЗСУ в Курській області переговори між Москвою і Києвом неможливі.

Разом з тим, як повідомляв портал "Коментарі", мешканці Суджі та інших захоплених територій, дякую ЗСУ і просять миру.