Україна проводить політику демілітаризації: що потрібно негайно змінити

Україна проводить політику демілітаризації, оскільки ігнорує процес ознайомлення молоді із військовою справою, вважає військовий Ігор Луценко. Як наслідок, мобілізація буксує, а ТЦК змушене відловлювати чоловіків на вулицях

Російські загарбники нещодавно в тимчасово окупованому Скадовську організували серед школярів змагання із пілотування дронів. При цьому у РФ є нормою залучення дітей та студентів до військових процесів.

Втім, як відзначив військовий Ігор Луценко, в Україні все відбувається геть зовсім навпаки. Для нашої країни навпаки не є нормою підготовка дітей до захисту своєї держави, їх зовсім не знайомлять із військовою справою.

Як вважає Луценко, такі дії привели до того, що ТЦК, аби набрати хоч якихось військових на фронт, відловлює на вулицях зовсім випадкових людей. При цьому, додає військовий, у РФ перевага у живій силі на фронті у кілька разів, і це без проведення масової мобілізації.

Саме тому військовий вважає, що потрібно припинити політику проведення демілітаризації свого суспільства. За його словами, необхідно зробити все для того, щоб залучити дітей та молодь до вивчення дисциплін, які будуть формувати з них воїнів. Мова, зокрема, йде про спорт та технології.

"Я цим займався буквально до останнього дня перед повномасштабкою, вів гурток військово-патріотичного виховання, де ми освоювали дрони, стріляли з пневматики, вивчали вогнепальну зброю тощо. Дітям було - цікаво. Державі у всіх її проявах – байдуже",
- розповів Луценко.

За його словами, ще у 2014 році він розпочав роботу з відродження системи допризовного військово-патріотичного виховання, з повернення у власність держави активів радянської організації ДОСААФ. Як каже військовий, якщо б тоді у нього все вийшло, то зараз би Україна мала б на порядок більше полігонів для тренування, приміщень для навчання - і військових, і молоді, і усіх охочих. Натомість, підкреслив Луценко, величезні, мільярдні активи, призначені для воєнної та спортивної підготовки до служби в армії, лишили у руках тих, хто це розікрав.

Луценко каже, що необхідно терміново змінювати підхід до виховання молоді, бо Росія свою молодь виховує авральними темпами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти змушують працювати молодь на війну.