Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає від Франції незвичні винищувачі Mirage: у чому їх фішка
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від Франції незвичні винищувачі Mirage: у чому їх фішка

Модернізований літак зможе використовувати авіабомби AASM-250 Hammer або, наприклад, американські JDAM-и

сьогодні, 12:02
Поділіться публікацією:

Париж підтвердив, що модернізує принаймні частину винищувачів Mirage 2000-5, які французька влада раніше зобов'язалася передати Києву. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє газета SudOuest. 

Україна отримає від Франції незвичні винищувачі Mirage: у чому їх фішка

Винищувач Mirage. Фото: з відкритих джерел

"‎Частину Mirage 2000-5, яку Франція має намір доставити в Україну, "трансформують" у Казо (французька авіабаза – ред.). Це зроблять для того, щоб надати їм можливості стрільби по наземних цілях", – йдеться у повідомленні. 

І хоча конкретні аспекти модернізації французи поки що тримають у секреті, українські експерти вважають, що, з великою вірогідністю, мова йде про адаптацію літака до бомб Armement air-sol modulaire (AASM), які раніше вже поставили Україні.

Також називається припущення, що Mirаge 2000-5 адаптують для застосування американських високоточних бомб із комплектами JDAM. Ці боєприпаси також раніше вже отримали українські військові. 

Слід зазначити, що хоча Mirage 2000-5 створювали, в першу чергу, як перехоплювач, він в теорії може застосовуватись для ударів по землі. 

Самі французи використовують для цього більш сучасний винищувач Dassault Rafale або спеціалізований ударний літак Mirage 2000D.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що командування Повітряних сил має чітке розуміння, як збільшити кількість західних бойових літаків в Україні. Крім того, президент зазначив, що також є спосіб пришвидшити навчання українських пілотів.

Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні за 17 вересня заявив, що він та командування ПС знайшли рішення, щоб збільшити кількість винищувачів F-16 в Україні. 

"Провів нараду щодо нашого флоту F-16. Разом із командуванням Повітряних сил. Є чітке розуміння кроків, як збільшити кількість бойових літаків в Україні та пришвидшити тренування наших пілотів", — йдеться у заяві.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у ВПС США серйозна проблема з винищувачами: ЗМІ дізналися деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини