Україна не має наміру відступати: кого Зеленський відправив до США для просування Плану перемоги

Президент зазначив, що Києву дуже важливо отримати повну згоду США на реалізацію Плану перемоги

Начальник Генштабу ЗСУ Анатолій Баргілевич та віце-прем'єр Ольга Стефанішина перебувають з офіційним візитом у Вашингтоні для обговорення деталей Плану перемоги з ключовими партнерами. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму традиційному вечірньому відеозверненні до українців повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Говорив також із головкомом Сирським. Була доповідь щодо поточної ситуації на фронті. Покровський напрямок, Курахівський, Лиманський. Головком разом з іншими військовими, із представниками Міністерства оборони наступного тижня працюватимуть з нашими партнерами щодо деталей Плану перемоги – військових пунктів Плану та стратегічних безпекових. Я відправив наших представників у Вашингтон – начальника Генштабу Баргилевича та віцепремʼєр-міністра Стефанішину", – розповів український лідер.

Володимир Зеленський також у неділю провів нараду з прем'єром Денисом Шмигалем про роботу протягом наступних тижнів та комунікацію з партнерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - головна суть Плану перемоги дуже проста - це масштабні соціальні протести в РФ і повернення Москви до поваги міжнародного права. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Раніше "Коментарі" писали – сьогодні на полі бою так складаються обставини, що Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями, намагаючись виснажити загарбників. Вся справа в тому, що супротивник, як і раніше, має чисельну перевагу. Про це пише The New York Times.

Автори матеріалу зазначають, що за останні місяці Україна втратила контроль над низкою досить значних міст – кожне після запеклих боїв, які іноді тривали місяцями. Першою в цьому списку була Мар'їнка у грудні-січні, потім Авдіївка, днями ЗСУ вийшли з Вугледару.