Україна назвала наступний крок у війні, щоб зупинити терор Росії

Після масованого ракетного удару РФ, Україна закликала зняти обмеження на далекобійну зброю.

Щоб зупинити російський терор проти мирного населення Україна закликає Захід прийняти наступний важливий крок – зняти обмеження на використання далекобійної зброї для ударів по території Росії.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ відреагувала на масований удар Росії, який стався 26 серпня.

"Володимир Путін готовий продовжувати тероризувати Україну, намагаючись перетворити її на територію, непридатну для життя. Допоки у нього є для цього ресурси", - сказала Кувшинникова.

Основною ціллю атак понад 200 безпілотників та ракет стали об’єкти енергетичної інфраструктури, а також цивільні будинки та інші об’єкти. За словами української дипломатки, Захід повинен зробити наступний крок та дозволити Україні використовувати зброю для ураження військови об’єктів вглибині РФ.

"Все це говорить про те, що для зупинки російської армії, припинення терору проти мирного населення та цивільних об'єктів і порятунку людських життів необхідно зробити наступний логічний крок – прийняти рішення про застосування далекобійних засобів", - заявила Кувшинникова.

26 серпня унаслідок масованої ракетної атаки РФ ударів зазнали 15 областей. Щонайменше 47 людей постраждали, а 7 загинуло.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на заклик Зеленського щодо далекобійної зброї для України.

Також "Коментарі" писали про те, що Молдова відчула наслідки російського масованого удару по Україні.