Україна може зупинити бойові дії на фронті: що на це вказує

Україна нібито розраховує зробити ставку виключно на свою ракетну програму і це при тому, що на фронті гостро бракує ракет

Україна у майбутньому планує застосовувати власні ракети, про це повідомив президент Володимир Зеленський. Більше того, за його словами, ракетна програма країни має хорошу динаміку.

"Наша ракетна програма має хорошу динаміку. Важке завдання, але поступово ми наближаємось до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети у постачанні від партнерів”, – сказав глава держави.

Окрім того, Зеленський підкреслив, що Україна має з часом вийти на “максимальну самооборонну самостійність”.

При цьому як відзначив політичний експерт Олександр Кочетков, за його інформацією, з ракетною програмою України не все так райдужно, як розповідає президент.

"Робота по нарощування власного виробництва ракет насправді іде, але стикається з труднощами. І не тільки у зв’язку з прицільними атаками наших виробничих потужностей, що, до речі, свідчить про наявність у нашому ВПК ворожої агентури, але й з організаційними проблемами", - відзначив експерт.

На його думку, за таких умов відмовлятися від ракет західних партнерів просто безглуздо.

"Відмовитися від НАТІвських ракет за наявних умов ми можемо лише в одному неприйнятному випадку: Україна раптово припинить бойові дії, і тоді ракети дійсно не знадобляться. В усіх інших варіантах без ракетної техніки наших партнерів нам не обійтися. І зараз спостерігається серйозний дефіцит майже всіх типів ракет, в першу чергу, для фронтової ППО, що не дозволяє ефективно протидіяти ворожим розвідувальним безпілотникам", - відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна до кінця року не може перейти у контрнаступ, адже для цього їй бракує ресурсів.