Україна може створити ядерну зброю: що для цього потрібно

Якщо Захід залишить Україну без допомоги, то для свого захисту Україна може створити ядерну зброю.

Колишній віцепрем'єр з питань європейської інтеграції та екскерівник Секретаріату Віктора Ющенка Олег Рибачук вважає, що у випадку зменшення або відсутності допомоги від Заходу, Україна може створити ядерну зброю. За його словами, Україна для цього має усі необхідні ресурси.

Олег Рибачук в інтерв’ю "Еспресо" заявив, що західні експерти вважають можливим створення Україною ядерної зброї.

"Україна в порівнянні з будь-якою іншою країною стоїть найближче до спроможності виробити власну зброю - це і наявність людського персоналу, це і технології, і запаси урану. І це вперше заявили серйозні міжнародні експерти", - сказав Рибачук.

За його словами, можливість створити ядерну зброю може стати фактором тиску України, який буде сприяти швидшій зміні позицій США щодо допомоги Україні. Рибачук вказує, що у випадку, якщо Захід та НАТО не будуть виконувати свої зобов’язання, то Україна буде збільшувати виробництво власної зброї, зокрема і ядерної.

"Скоріше за все ми можемо технічно і реально приступити до виробництва власної ядерної зброї, чимось нагадуючи Ізраїль, який сказав, що в Ізраїлю ядерної зброї немає, але якщо треба буде, то ми нанесемо відповідний ядерний удар по агресорах", - вважає Рибачук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американські дослідники виявили секретну базу РФ з ядерними ракетами"Буревісник", які також називають "летючим Чорнобилем".

Також "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський відреагував на ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна.