Україна може наблизитись до членства в НАТО: ЗМІ з'ясували, про що говоритимуть на "Рамштайні"

Країни НАТО готують конкретні кроки для членства України в Альянсі.

Під час чергової зустрічі контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", яка відбудеться за участі президента США Джо Байдена, обговорюватимуться кроки для наближення України до членства в НАТО. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на коментарі західного дипломата.

Очікується, що країни НАТО запропонують Україні більш чіткі рекомендації щодо майбутнього членства в Альянсі. Однак, видання зазначає, що запропоновані заходи можуть не повністю відповідати терміновим потребам Києва, що стане важливим сигналом для української сторони.

Крім того, українські чиновники висловлюють занепокоєння тим, що майбутні президентські вибори у США можуть вплинути на подальшу військову допомогу від Вашингтона. Президент Володимир Зеленський і його команда активно працюють над тим, щоб переконати Джо Байдена підтримати план перемоги України, який міг би стати важливим елементом політичної спадщини чинного президента США. Проте Білий дім уникає рішень, які могли б негативно вплинути на передвиборчу кампанію демократів.

The Washington Post також зазначає, що, хоча Київ офіційно не має наміру поступатися своїми територіями, в Україні зростає підтримка ідеї тимчасових компромісів, якщо це дозволить забезпечити членство в НАТО або гарантії безпеки від союзників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонував варіант за яким Україна може стати членом НАТО, однак захист Альянсу діятиме не на всі українські території.

Також "Коментарі" писали про заяву Зеленського, який назвав наступний тиждень, коли відбудеться "Рамштайн", історичним для закінчення війни в Україні.