Україна і РФ наближаються до глухого кута: у Пентагоні зробили заяву, що насторожує.

У Пентагоні вважають, що Україна і РФ поки що не здатні масштабно наступати

Для проведення масштабних наступальних операцій Україні та Росії не вистачає необхідної кількості військових ресурсів. У США вважають, що обидві сторони можуть "ось-ось" зайти в "глухий кут". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі агентства "Bloomberg", яке наводить звіт Пентагону.

За оцінками Пентагону, Україна продовжує відчувати брак боєприпасів, необхідних для протидії російським атакам навіть після того, як Конгрес США розблокував нову військову допомогу для неї у квітні.

Зазначається, що українські сили залишаються боєздатними, проте не зможуть розпочати широкомасштабний контрнаступ. У США припускають, що така ситуація спостерігатиметься принаймні ще півроку.

Пентагон повідомляє, що Росія зі свого боку обрала стратегію виснаження, проте не має достатньо сили для глибокого просування на українську територію. Це підтверджують слова колишнього голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі, який також прогнозує, що "конфлікт може зайти в глухий кут".

Звіт також наголошує на успіхах України у використанні наданих США ракетних систем ATACMS, які потрапили до кількох ключових російських військових об'єктів, у тому числі в Севастополі та Криму. У відповідь Росія намагається посилити протиповітряну оборону в регіоні своєю системою С-500, проте вона не продемонструвала повної боєздатності та значних успіхів, особливо на території окупованого півострова.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи має Україна шанс посадити РФ за стіл переговорів: до чого тут Курська операція.