Україна може розглянути Курську область як розмінну монету у переговорах

Україна може обміняти захоплені райони Курської області на території Харківської області — аналітик BILD

Видання BILD повідомляє, що ЗСУ можуть захопити Суджу найближчими днями та використовувати її як козир у переговорах з Росією. Аналітик Юліан Репке припускає, що Україна готова обміняти захоплені райони Курської області, включно з Суджею, на території Харківської області.

"З того, що ми бачимо сьогодні, здається можливим, що українська армія захопить Суджу найближчими днями і навіть зможе утримувати її протягом непередбачуваного періоду часу. Якщо це станеться, вона, можливо, зможе обміняти її на захоплені РФ райони Харківської області чи навіть утримувати її для торгу на майбутніх переговорах", - пише Репке.


За останню добу ЗСУ захопили ще вісім сіл Курської області, просуваючись на північ від Суджі. Хоча повне захоплення міста поки що не підтверджено, аналітик BILD вважає, що це може статися найближчими днями. ЗСУ, які налічують трохи більше 2000 солдатів та 100 одиниць бронетехніки, не зустрічають серйозного опору на землі, але вразливі для атак з повітря. Щодня вони втрачають 5-10 бронемашин через безпілотників та ракет.

Незважаючи на успіхи ЗСУ у Курській області, аналітик BILD вважає, що ще надто рано оцінювати цей наступ як геніальний чи самогубний. Він зазначає, що ситуація на фронті залишається хаотичною і обидві сторони стикаються з труднощами.

"Схоже на повний хаос — місцями з обох боків. <..> Загалом, через 48 годин від початку українського наступу через кордон, ще зарано називати його геніальним чи самогубним", — резюмує Репке.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Російське військове командування спробує реалізувати низку сценаріїв для звільнення населених пунктів Курської області, які ЗСУ взяли під контроль протягом останніх днів. Як передає портал "Коментарі", такої думки дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).