Україна готова до обговорення всіх можливих варіантів закінчення війни: у Зеленського назвали дві умови

Закінчення війни в Україні може відбутись за умови дотриманням міжнародного права та територіальної цілісності.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова обговорювати усі можливі варіанти закінчення війни. Однак представник Зеленського додав, що такі умови мають бути засновані на територіальній цілісності та з дотриманням міжнародного права.

Андрій Єрмак опублікував статтю на фінському ресурсі HBL під назвою "Фінляндія, допоможи нам створити мир в Україні". У колонці для фінського суспільства керівник Офісу президента розповів про План перемоги, Формулу миру, а також - справедливість.

За словами Єрмака, Україна закликає світову спільноту, зокрема Фінляндію, допомогти закінчити війну в Україні на умовах збереження суверенітету та міжнародному праві. Єрмак наголошує, що Україна готова розглянути різні пропозиції, які наблизять мир в країні.

"Україна готова до обговорення всіх можливих варіантів вирішення конфлікту, за умови дотримання міжнародного права і поваги до її територіальної цілісності", - пише Єрмак та додає, що "Україна, як жертва агресії, не може прийняти жодних змін, які загрожують її існуванню, праву на самовизначення чи людській гідності українського народу".

Також Єрмак закликає до створення тривалого миру, який має бути спрямований на забезпечення справедливості та розвитку для всіх сторін. За його словами, завдяки прогресу на Саміті миру у Швейцарії, Україна готова домовитись про "мирні рамки на другому саміті", де планується збудувати мир не лише для України, а й для усієї міжнародної спільноти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський пропонує обміняти ядерну зброю України на вступ до НАТО.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів, як досягнути справжній мир в Україні.