Ухилянти з корупціонерами у безпеці. Оборонний комітет майже розглянув правки по мобілізації

У четвер, 28 березня, оборонний комітет повинен завершити розгляд всіх правок в законопроєкт про мобілізацію. Як відзначила нардеп Мар’яна Безугла, законопроєкт жодним чином не вирішить проблему мобілізації

Є ймовірність того, що сьогодні оборонний комітет таки завершить попереднє опрацювання всіх 4000 тисяч правок, які були внесені в законопроєкт про мобілізацію після першого читання.

Проте, як відзначила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла, правда в тому, що після розгляду правок, законопроєкт не вирішуватиме ключових завдань.

За її словами, в такому вигляді законопроєкт не посилить мобілізацію в Україні і не усуне зловживання з "відстрочками". Окрім того, документ не встановлює відповідальність чоловіків, які ухиляються від мобілізації та загалом не виконує ключовий принцип справедливості, коли служити повинні всі.

Окрім того, законопроєкт не дає відповіді на дуже актуальне питання щодо термінів мобілзації. Досі невідомо, скільки часу людина буде за межами звичного цивільного життя. При цьому, додала нардеп, не визначена рамка ротацій підрозділів задля стимулу розвитку відповідних військових рішень генералітету.

"А що зараз являє собою законопроєкт після такого "опрацювання"? "Відро води" з уточненнями на уточненнях, кого не можна мобілізувати, трішки "меду" рекрутингу і військового вишколу і пару заяв щодо залучення інших відомств та обліків. Все",
- відзначила Безугла.

За її словами, коли потужний систематизований багатий сусід бомбить наші міста і забирає життя, ми самі розтягуємо перспективи війни до безкінечності, чіпляючись лапками за популізм як панацею зони комфорту, і ризикуючи показати, що у війни демократії проти автократії немає шансів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в ТЦК звинуватили Верховну Раду у тому, що вона свідомо блокує процес мобілізації.