Удари РФ по "Охматдиту" розкололи українське суспільство: як реагує влада

Наразі українська влада намагається задовольнити усі прошарки суспільства

Удар Росії по "Охматдиту" продемонстрував розкол серед українців. Одні зажадали помсти для росіян, другі навпаки вважають, що Україна повинна якнайшвидше розпочати мирні перемовини.

Як відзначає політтехнолог Олег Постернак, страшні удари РФ по "Охматдиту" розсікли суспільні кластери.

"Одна частина суспільства у полумʼї праведних емоцій фанатично наполягала на тому, що ніяких переговорів і мирних договорів із РФ бути не може. У другій частині суспільства ця позиція та вимога відплати викликали жагучий протест, адже втомились від мстивого кривавого циклізму та бажають припинення війни на виснаження", - зазначив Олег Постернак.

Політтехнолог зауважив, що наразі позиції двох суспільних кластерів зіткнулися лише в словесних дебатах у соціальних медіа, але без політичного виходу. За його словами, у відповідь на прояв розколу у суспільстві влада намагається "погасити полум'я", не займаючи однозначно чиюсь зі сторін.

"Банкова після крутого інформаційного піке із перемовинами, поки повернулася до балансування сигналами. Одним влада каже одне, іншим – друге, адже фактично ні у першої, ні у другої позиції немає політичного дизайну та громадської інфраструктури прояву. Хто знає, що буде із часом", - додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обстріл Києва, який стався 8 липня, вразив не лише цивільні об'єкти, а й совість деяких російських військових. По інформації видання "Інформаційний спротив", російський льотчик 22 важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав українській стороні документи про діяльність своєї військової частини.