Удар РФ по Конотопу: чому ситуація в місті критична

Стали відомі наслідки атаки на Конотоп

Внаслідок російського удару "шахедами" по Конотопу ситуація з електропостачанням в місті, що на Сумщині критична. Досі немає прогнозів, коли у будинках мешканців з’явиться світло. Вода подаватиметься погодинно за графіком. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні міського голови Конотопа Артема Семеніхіна.

Вже зараз можна сказати, що ворог прицільно намагався влучити по енергетичній інфраструктурі міста. Як наслідок цивільна інфраструктура, де немає поруч жодних військових об’єктів, зазнала значних пошкоджень. Енергетики роблять все можливе, щоб дати світло в лікарню і на водоканал.

"Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно – ніхто не візьметься спрогнозувати", - написав мер.

Також зазначається, що в місті пошкоджено велику кількість навчальних закладів. Точна кількість наразі невідома. Пошкодження – в основному вибиті вікна і двері. Зважаючи на складну ситуацію дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп.

Пошкоджено будівлі (в основному вибиті вікна) великої кількості лікувальних корпусів. Медичне обладнання серйозної не постраждало. Лікарні працюють.

Вода подаватиметься погодинно, точний графік водопостачання буде оприлюднено зранку.

Знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста. Рух трамваїв буде обмежено. "Лише маршрут номер три", - написав мер.

Семеніхін зазначив, що звернення від постраждалих не перестають надходити.

Що до постраждалих, то за інформацію міського очільника, на даний час госпіталізовано двох чоловіків. Один з них в дуже критичному стані (кома). Він, за словами мера, їхав рятувати людей.

За інформацією Сумської ОВА, попередньо, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" - РФ знову масовано ударила Шахедами по Києву: як відпрацювала ППО.