Удар по ТЦ в Кременчуку: мер розповів нові подробиці та спростував російські фейки

Малецький спростував фейки росіян, що відбулася детонація, в результаті якої постраждав ТЦ

Ракета, яку випустили окупанти рф, розірвалась всередині торговельного центру міста Кременчука 27 червня. Від вибуху залишилась воронка. Про це інформують "Коментарі", оприлюднивши інформацію міського голови міста Кременчука Віталія Малецького, яка була озвучена під час ефіру телемарафону.

"Вона розірвалася прямо в салоні побутової техніки. Є зафіксовані кадри прольоту цієї ракети, покадрово, як вона досягала своєї цілі. Ракета йшла точно в цей ТЦ", - наголосив Малецький.

Тим самим, міський посадовець спростовує фейки рф, що сталася детонація, і саме з цієї причини було зруйновано торговий центр.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на другу добу в РФ озвучили свою версію удару по Кременчуку. В Міноборони Росії запропонували два злочинні брехливі твердження. Перший фейк полягає в тому, що нібито росіяни завдавали удару по ангарах зі зброєю, яку отримала Україна від союзників з Європи та США. Другий фейк полягає в тому, що спалах у ТЦ "Амстор" у Кременчуці стався після детонації снарядів. Цинічна брехня росіян також у тому, що, за їхньою версією, у торговому центрі не було людей, він був покинутий і не працював.

Також "Коментарі" інформували про те, що у мережу злили дані про пілотів, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці. Російські окупанти, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку. Ця військова частина 33310 базується у селищі Шайківка Калузької області.