Удар по Костянтинівці: що не так з реакцією українців

Терористичні атаки РФ не є відповіддю на дії ЗСУ

На 11-й рік війни українським громадянам пора зрозуміти, що терористичні атаки Росії на цивільні міста не є реакцією на операції Сил оборони, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"На 11-й рік війни варто уже перестати пояснювати удари та терористичні акти РФ діями Збройних сил України. Тобто удар по Костянтинівці - це ніяка не відповідь на розбиту колону окупантів у Курській області", - наголосив Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, росіянам абсолютно не потрібні причини, щоб нанести ракетний удар по супермаркету, скинути кілька КАБів на велике місто, підірвати ГЕС і тому подібне.

"Лише максимально агресивними діями проти Росії Україна зможе наблизити завершення війни", - резюмував військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 9 серпня 2024 року, в 11:05, війська РФ нанесли, ймовірно, авіаудар по м. Костянтинівка. Окупанти влучили по місцевому торговельному центру, де знаходились продовольчі та господарські магазини. Як відзначили в Офісі генпрокурора, в результаті атаки ворога загинули 11 людей. Щонайменше 37 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Їм надається невідкладна медична допомога. Окрім того, в населеному пункті пошкоджено торгові приміщення, житлові будинки й автотранспорт.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський зайняв дуже правильну позицію, заявивши, що питання статусу окупованих територій може бути винесене на всеукраїнський референдум, заявив політолог Віталій Кулик. "Коли Володимир Зеленський говорить про референдум щодо територіальних поступок росії, він не відходить від Конституції. Тут немає ніякої сенсації. Згідно з чинною Конституцією, будь-які територіальні зміни відбуваються після референдуму, який має проводитись на території всієї України", - наголосив політолог.