У ЗСУ заговорили про втрату Вугледара: деталі

Спікер української добровольчої армії "Південь" Братчук підтвердив, що українцям треба бути готовими до втрати Вугледару

Російські війська накопичили вирішальну кількість техніки та людей у районі міста Вугледар Донецької області. Тому українцям справді треба бути готовими до того, що наші бійці відійдуть із міста. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Ранок.LIVE" розповів представник УДА "Південь" Сергій Братчук.

Військовий зазначив, що нам "треба бути готовими до втрати Вугледару".

Братчук зазначив, що на сьогодні українські сили виконують два завдання у цій війні: перше – це максимальне "збіг" ворожого ресурсу і друге – найголовніше – це збереження життів наших бійців.

"Росіяни задіяли принцип випаленої землі у Вугледарі. Штурмові групи ворога заходять уже на повні руїни і намагаються там закріпитися. УАБи сьогодні допомагають ворогові, і ми це відзначаємо. По-друге, ворог атакує як мінімум із трьох напрямків. Саме флангові удари вони сьогодні застосовують . І на цій ділянці фронту ворог накопичив вирішальну для цього моменту битву кількість особового складу, кількість техніки”, - розповів Братчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з перших днів повномасштабної війни місто Вугледар на Донеччині стало метою російських окупантів, але незважаючи на масований штурми РФ місто виявилося не по зубах російським воякам. Зараз ситуація кардинально змінилася і схоже місто скоро буде захоплене. 72-а механізована бригада ЗСУ, що захищала Вугледар, почала відступ із міста. Це стверджує військовий аналітик Forbes Девід Акс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на ситуацію біля Вугледару. Так, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков назвав усе, що відбувається навколо українського міста – "позитивною динамікою" для російських військ.

Офіційний представник Путіна також заявив, що в Кремлі уважно спостерігають за тим, що відбувається у Вугледарі.

"Динаміка позитивна. Насамперед орієнтуємося на офіційні повідомлення міністерства оборони", - сказав Пєсков.